The Blog

Јапонска техника со која ќе се ослободите од масните наслаги!!!


Јапонскиот актер Мики Риосуке неодамна откри интересна техника која му помогнала да изгуби 13 килограми и 12 цм во обем околу половината во рок од 3 недели. Резултатот бил пропратен ефект од една вежба која тој ја правел за да се ослободи од болките во грбот, а му ја препишал неговиот доктор. Оваа вежба му одземала само 2 минути дневно.

Риосуке ја нарекува “long-breath diet”. Техниката се состои од тоа да се завземе одредена положба, да се земе здив 3 секунди и после силно да го издишеме 7 секунди.

Повеќето европски доктори ги подржуваат техниките на дишење кои се поврзани со слабеење и опишуваат како всушност тие се ефективни : мастите содржат кислород, јаглерод и водород. Кога ќе го вдишеме кислородот тој стига до замастените клетки и ги дели на делови ( јаглерод и вода ). Колку повеќе кислород користиме, толку повеќе масти топиме.

Што треба да правите ?!

Практикувајте ја вежбата секојдневно од 2 до 10 минути. Додатно докторите велат дека оваа вежба ги зајакнува мускулите на телото и го подобрува метаболизмот.


Е-маил адреса